Happenings

Det hänger inte på %-enten

Vi gillar alkoholfria goda drycker! Goa grejer utan slisk, slask och söta genvägar. Vi upplever att det är svårt att hitta goda alkoholfria viner. Därför är det härligt att ramla på en välbalanserad, finstämd bärdryck som VY.

I samarbete med lokala bärodlare på Bjärehalvön förädlar Fredrik Beskow sina bärdrycker lika omsorgsfullt som ett respektabelt vin, men förstås med helt andra förutsättningar. Här hittar du naturlig fruktsötma tillsammans med hög syra, perfekt till mat. Enjoy!

Här hittar du allmänt okomplicerad mat med rena smaker som passar fint till våra drycker

Välkommen till oss!

Omsorgsfullt odlade viner från medvetna vinproducenter. Gärna småskaligt, med fokus på hantverk

Har vi otippat många ölsorter för att vara en vinbar? Jajamen, just för att vi kan och för att vi älskar god öl.

Den knasiga tiden har gjort att alla happenings är inställda. Mer kul kommer när knastiderna lagt sig.

Testar

I vår härliga vinbar vid Mariatorget i Stockholm

 

Spännande viner, bra öl och alkoholfria goda drycker!

SNACKSA
Pintxo
30
Sardiner el musslor i konserv, bröd
45
Spanska grytfriterade potatischips
45
Chips, tryffelcreme, riven parmesanost
59
Lyxig mandelmix, rosmarin
65
Popcorn, tryffelolja, riven parmesanost
65
Olivmix
65
Goda grejor
Bränd getost Granizo, honung, mandlar
95
Varm kronärtskocksdipp, bröd
95
Handgjord lantpaté på eko svartgris, senapsmajo, bröd
110

Först en matbutik och nu en vinbar!

I hela sju år fanns 8T8, en ekologisk matbutik och nudelbar i den här lokalen. Startad av mig som då år 2010 ville skapa en oslagbar matvärld med ambitionen om att dela med mig av det goda. Göra som andra matbutiker inte gör. Vara personlig, ambitiös, matnördig, informativ och kul.

Jag har nu förvandlat min matvärld till en dryckesvärld med fokus på goda vinerÄven här vill jag fortsätta göra på ett annat vis. Sprida allmän lära och kunskap om den moderna vinvärlden som exploderar i detta nu, och hälla upp grymma viner till rimliga priser på en skön plats. Omsorgsfullt odlade viner från medvetna vinproducenter. Gärna småskaligt, med fokus på hantverk.

Eftersom vi gillar öl stenhårt har vi samma inställning här! Vi tappar upp hantverksöl med bra råvaror från bryggare vi hyllar. En hel del svenskt men även från Kanada och spännande ciderdrycker är snart på väg in.

Dricka drycker utan alkohol!? Såklart. Vi är måna om att ha ett stort utbud av det som händer just nu inom dryckesvärlden, för det fullkomligen jäser av kreativitet runtom i landet. Allt från must, tonic, kombucha, infusioner, lyxläsk, hemkörda lemonader etc. Vi är alltid på jakt efter goda, smakdängda, innerliga drycker. Hör gärna av dig med tips...

Innerligt välkomna!

Carro Tallving tillsammans med supersommelier Malin Axelsson och gänget som gör Dryck vinbar möjligt.

Vi gör med öl som med vin

Det vill säga väljer med omsorg och petnogrannhet. Våra ölsorter kommer från mindre hantverksproducenter som jobbar med bra råvaror och håller ett fint hantverk. Vi vill ha en öllista som har bredd och passar alla. Oavsett om du inte kan ett skvatt om öl men bara gillar, eller om du är total ölnörd och humlefierad.


Godaste biran just nu!

Den här biran är bryggd med havregryn ute i Hökis. Kan det bli mer hipster än så?

Det ska vara kul och utvecklande att jobba! Därför lägger vi ner själ och hjärtan i att vara en bra arbetsplats med tydliga avtal, rutiner och strukturer. För att vi har en övertygelse om att det underlättar och skapar en trygg grund att jobba från.

Testar

Bergabruk i Småland, lika god som den ser ut...

Vinprovning med sommelier! För sällskap på 6-10 personer.

En dunderinspirerande vinstund på 1,5 timme in i vinvärlden guidad med någon av våra supersommelierer. Vår ambition är att öppna dörren för dig till nya kunskap- och smakvärldar. Att visa dig hur enkelt, kul och samtidigt komplext, innovativt och härlig vinvärlden kan vara.

Det händer väldigt mycket kul därute! En experimentlåda utan like, om man vill. Är du sugen på naturviner eller att gå inom de mer traditionella vingårdarna, fortfarande med omsorg om odling och vinifiering, går det också bra. Det ena utesluter inte det andra.

Klicka vidare för att kika på vilka vinprovningar vi erbjuder. Vi gör provningarna för sällskap om minst sex personer i vår Dryckesateljé.

Se alla vinprovningar

Vår föränderliga vinlista

Vi vill öppna upp vinvärlden på ett sätt så att du blir sugen på att kliva in, fråga, utforska, smaka och upptäcka en massa du inte redan visste. I vår dynamiska vinlista hittar du alltid något nytt och kul. Vi kommer att förändra, byta ut och plocka in härliga viner och nya smakvärldar allteftersom.

Botanisera gärna runt i Dryckeslistan du hittar nedanför.

Associerade med
Star Wine List

Ladda ner dryckeslistan (PDF)

Testar

NYHET! Minvinprovning på egen hand! Nu helt och hållet på egen hand.

Nu har vi kickat igång vårt nya superkoncept "Minivinprovningar på egen hand". Det vill säga du eller ni gör provningen helt för er själva. Beställer den ur vår meny och vi serverar dig tre smakglas från kvällens aktuella viner; ett vitt vin, ett orangevin och ett rött vin. Det ingår även härlig information på vägen för en ännu bättre vinupplevelse.

Du kan inte längre boka bord, utan dyker bara upp och vi beklagar att vi har fortsatt begränsat antal platser så här i restriktionstider. Oavsett, är du alltid välkommen!

Pris per person 375 kr för tre glas vin à 8 cl och en skål med grytfriterade chips.

Varmt och väldans välkomna!

Dryckgänget

 

Läs mer här!

Den oemotståndliga...

Dryckeslistan!

Vi vill öppna upp vinvärlden för dig på ett sätt så att du blir sugen på att kliva in, fråga, utforska, smaka och upptäcka en massa du inte redan visste. I vår vinlista hittar du alltid något nytt och kul. Vi kommer att förändra, byta ut och plocka in härliga viner och nya smakvärldar allteftersom. Tänka hållbart och långsiktigt.

Ost och Chark
Osttallrik för två personer
240
Charktallrik för två personer
240
Ost och Chark för två personer
345
Äter du själv? Vi ordnar en specialare
150/200
All ost och chark serveras tillsammans med bröd från Bageri St Paul och annat smått och gott.

Så här är det...

Hej! Vi på Dryck vinbar vill vara med och skapa möten och möjligheter mellan människor och samtidigt vara en härlig njutarvärld i framkanten kring vin, öl och allmänt goda drycker. Ett skönt häng helt enkelt!

Här hittar du nya smaker, upptäckter, inspiration, vidgade sinnen och kloka samtal. Tillsammans med happenings, tastings och lite sådär "plötsligt händer det". Även spännande och avslappnade vinprovningar i vårt separata rum - Dryckesateljén.

Välkommen in till oss!

 

 

Ge bort ett presentkort!

Den perfekta presenten att ge bort till någon du tycker om. Att nyttja i vår vinbar eller för en vinprovning. Beställ och betala direkt med Swish!

Klicka här!

Malin håller låda - korta vintips på film!

Till filmerna!

Skicka ett mail

Namn
Telefon
E-mail
Meddelande

Vi hälsar på i Napa Valley! Mars 2018...

Libapizzor!
Bianca - Creme fraiche, citron, taggiascaoliver, sardeller, mozarellaost
145
Sköntgrönt - Hemkörd tomatsås, säsongens grönisar, mozzarellaost
145
Flammkuchen - Karamelliserad lök, rökt sidfläsk, mozzarellaost
155
Chorizo - Hemkörd tomatsås, spansk korv med sting, mozarellaost
155

Vin

Rubrik!

Sött avslut
Hemgjord chokladtryffel
40
För extra blingbling till chokladtryffeln! Diplomatico Rom Reserva Exclusiva
25 kr/cl

Malin håller låda - korta vintips på film!

Till filmerna

ny2

Omsorgsfullt odlade viner från medvetna vinproducenter. Gärna småskaligt, med fokus på hantverk och smak.

Vår supersommelier och platsansvariga, Malin Axelsson, har gjort ett fint arbete när hon valt ut vilka vinimportörer vi ska samarbeta med och framför allt vilka viner vi ska ha på hyllan. Det finns hur många vinimportörer som helst i vårt land, och alltfler som har riktigt riktigt bra viner.

Eftersom vi beställer från mindre producenter är det ofta små partier vi tar in, därav att vissa viner och ölsorter kan ta slut emellanåt. Men nya godingar brukar segla in istället. Så hafv förtröstan.

fdhgd

Boka vårt chambre separé - Dryckesateljén

Tips!

Boka vårt chambre separé

Klicka här

Boka Dryckesateljén till vad du vill. Nästan.

Hej. Här inne kan du få en härlig vinprovning, konferera, hålla möte, samla din förening, fira en födelsedag eller hålla en releasefest. Avnjuta en middag, hänga med din bokklubb eller bara boka in ateljen för en helkväll bland mat och dryck.

Maila oss här eller ring oss på 076-128 91 87 eller sväng förbi vår bardisk och prata med någon av oss.

Vi, Dryckesateljén och goda drycker finns här för dig.

Se barmenyn

gfhfg

gfhfg

Vinprovningar!

Läs allt om våra vinprovningar i vinbaren vid Mariatorget.

Våra vinprovningar

fdgdf

Malin håller låda - korta vintips på film!

Hur öppnar du en vinflaska? Var håller man på vinglaset? Allt detta och mycket mer får du veta i Malins vintips!

Se filmerna!

ffff

Ge bort ett presentkort!

Den perfekta presenten att ge bort till någon du tycker om. Att nyttja i vår vinbar eller för en vinprovning. Beställ och betala direkt med Swish!

Beställ här

Rubrik

fgfg

Öl

klok

gfhf

Har vi otippat många ölsorter för att vara en vinbar? Jajamen, just för att vi kan och får och för att vi älskar god öl.

Vi gör med öl som med vin. Det vill säga väljer med omsorg och petnogrannhet. Våra ölsorter kommer från mindre hantverksproducenter som jobbar med bra råvaror och håller ett fint hantverk. Vi vill ha en öllista som har bredd och passar alla. Oavsett om du inte kan ett skvatt om öl men bara gillar, eller om du är total ölnörd och humlefierad.

jfh

Alkoholfritt

Rubrik!

Det hänger inte på %-enten

Vi gillar alkoholfria goda drycker! Goa grejer utan slisk, slask och söta genvägar. Vi upplever att det är svårt att hitta goda alkoholfria viner. Därför är det härligt att ramla på en välbalanserad, finstämd bärdryck som VY.

I samarbete med lokala bärodlare på Bjärehalvön förädlar Fredrik Beskow sina bärdrycker lika omsorgsfullt som ett respektabelt vin, men förstås med helt andra förutsättningar. Här hittar du naturlig fruktsötma tillsammans med hög syra, perfekt till mat. Enjoy!

Anledningen till drycken VY är att ta plats i ditt vinglas och bidra till att förhöja sammanhanget och upplevelsen av mat och dryck i kombination. Här smakkompisarna äpple + slånbär. Finstämd lätt kropp, smakrik. Halvtorr, friskt fruktig med läskande syra och påtagliga frukttanniner i avslutet. Ljuvligt!

hfg

hfg

lölö

kåol

ukuyh

liulu

hejsan

[Ingen rubrik - 20170912214831]

[Ingen rubrik - 20170912214831]jj

[Ingen rubrik - 20170912214831]

[Ingen rubrik - 20170912214831]jk

[Ingen rubrik - 20170912214831]

[Ingen rubrik - 20170912214831]

[Ingen rubrik - 20170912214831]

Sida
Dryck Vinbar
Hitta hit

SWEDENBORGSGATAN 1
precis vid MARIATORGET, Stockholm

Öppettider

Tis - Fre kl 16-23

Lör kl 14-23

Sön, Mån Vilar vi

Kontakta oss