Våra drycker

Spännande viner, bra öl och alkoholfria goda drycker!

Den oemotståndliga...

Dryckeslistan!

Vi vill öppna upp vinvärlden för dig på ett sätt så att du blir sugen på att kliva in, fråga, utforska, smaka och upptäcka en massa du inte redan visste. I vår vinlista hittar du alltid något nytt och kul. Vi kommer att förändra, byta ut och plocka in härliga viner och nya smakvärldar allteftersom. Tänka hållbart och långsiktigt.

Vin

Omsorgsfullt odlade viner från medvetna vinproducenter. Gärna småskaligt, med fokus på hantverk och smak.

Våra supersommelierer har gjort ett fint arbete när de valt ut vilka vinimportörer vi ska samarbeta med och framför allt vilka viner vi ska ha på hyllan. Det finns hur många vinimportörer som helst i vårt land, och allt fler som har riktigt riktigt bra viner.

Eftersom vi beställer från mindre producenter är det ofta små partier vi tar in, därav att vissa viner och ölsorter kan ta slut emellanåt. Men nya godingar brukar segla in istället. Så hafv förtröstan.

Tips!

Boka vårt chambre separé

Klicka här

Vinprovningar!

Läs allt om våra vinprovningar i vinbaren vid Mariatorget.

Våra vinprovningar

Malin håller låda - korta vintips på film!

Hur öppnar du en vinflaska pro stajl? Vilket sommarvin ska du välja? Rosévin varför då? Allt detta och mycket mer får du veta i Malins vintips!

Se filmerna!

Ge bort ett presentkort!

Den perfekta presenten att ge bort till någon du tycker om. Att nyttja i vår vinbar eller för en vinprovning. Beställ och betala direkt med Swish!

Beställ här

Öl

Har vi otippat många ölsorter för att vara en vinbar? Jajamen, just för att vi kan och får och för att vi älskar god öl.

Vi gör med öl som med vin. Det vill säga väljer med omsorg och petnogrannhet. Våra ölsorter kommer från mindre hantverksproducenter som jobbar med bra råvaror och håller ett fint hantverk. Vi vill ha en öllista som har bredd och passar alla. Oavsett om du inte kan ett skvatt om öl men bara gillar, eller om du är total ölnörd och humlefierad.

Alkoholfritt

Det hänger inte på %-enten

Vi gillar alkoholfria goda drycker! Goa grejer utan slisk, slask och söta genvägar. Vi upplever att det är svårt att hitta goda alkoholfria viner. Därför är det härligt att ramla på en välbalanserad, finstämd bärdryck som VY.

I samarbete med lokala bärodlare på Bjärehalvön förädlar Fredrik Beskow sina bärdrycker lika omsorgsfullt som ett respektabelt vin, men förstås med helt andra förutsättningar. Här hittar du naturlig fruktsötma tillsammans med hög syra, perfekt till mat. Enjoy!

Anledningen till drycken VY är att ta plats i ditt vinglas och bidra till att förhöja sammanhanget och upplevelsen av mat och dryck i kombination. Här smakkompisarna äpple + slånbär. Finstämd lätt kropp, smakrik. Halvtorr, friskt fruktig med läskande syra och påtagliga frukttanniner i avslutet. Ljuvligt!

Dryck Vinbar
Hitta hit

SWEDENBORGSGATAN 1
precis vid MARIATORGET, Stockholm

Öppettider

Tis - Lör kl 16-23

Sön, Mån Vilar vi

Kontakta oss