BarSnack no 2

Vad händer just nu i vinvärlden? Trender och inspire...

22
okt
Måndag kl 18:30 - 21:00

Välkommen till en helkväll tillsammans med en av landets mest beresta och erfarna vinpersoner, Michel Jamais, en nestor inom vinvärlden som berättar om hur crazy och härligt dynamiskt och experimentellt det är därute just nu. Vad det är som förenar Bourgogne och Oregon, varför Rhônedruvorna är på frammarsch, vilka som är de kommande nya vinstilarna, hur nya vinområden växer fram och varför den unga generationen vinmakare har börjat använda uråldriga metoder och druvsorter för att skapa nya viner och hur klimatförändringarna påverkar vinvärlden.

Vi snackar, umgås, inspireras, äter och dricker. Allt hullerombuller. Biljettpris 295 kr där ett glas vin och en pintxo ingår. Önskar du äta och dricka mer beställer du allteftersom under kvällen.

Och vem är Michel Jamais?

Han är kocken och köksmästaren som blev dryckesintresserad, som blev en helt nördig och monumentalt kunnig vinkännare och vinutbildare. Magasinen Allt om Vin och sedermera Livets Goda blev plattformen för hans skrivande.

Det blev hundratals artiklar om öl, vin och sprit, samt om svenska restauranger. Skrivandet har också resulterat i över dussinet böcker om drycker, många av dem om konsten att kombinera vinet med maten, och nu också den egna vinsidan Vinlegender på nätet. Sedan 20 år tillbaka är Michel huvudlärare på Restaurangakademiens sommelierutbildningar. Reser hit och dit i världen och träffar vinmakare och vinproducenter

Pris: 295 kr / person
Lediga platser: 30
Swish
Betala med Swish!
Dela:
     
Dryck Vinbar
Hitta hit

SWEDENBORGSGATAN 1
precis vid MARIATORGET, Stockholm

Öppettider

MÅN - FRE 15:00 - 22:00 
LÖR SÖN 12:00 - 22:00

Kontakta oss