Öl

För att det är så jäkla gott.

Vi gör med öl som med vin

Det vill säga väljer med omsorg och petnogrannhet. Våra ölsorter kommer från mindre hantverksproducenter som jobbar med bra råvaror och håller ett fint hantverk. Vi vill ha en öllista som har bredd och passar alla. Oavsett om du inte kan ett skvatt om öl men bara gillar, eller om du är total ölnörd och humlefierad.

Klicka på knappen här nedan och gå till sidan 17 för att se vårt ölsortiment!

Ladda ner dryckeslistan (PDF)

Favorit just nu!

Just nu är vi extra nöjda över de prisbelönta IPA- sorterna från Stigberget i Göteborg. De är helt enkelt i världsklass!

Njuta på en annan slags nivå...

Vill du smaka något utanför gränsen (bokstavligen) och på något utomordentligt speziale och exklusivt testar du våra ölsorter från innovativa Burdock Brewery i Toronto, Kanada. Som till exempel en krallig, fatlagrad Saison eller Eros. Himlen kommer öppna sig. Halleluja!

Så här säger Burdock själva om Ero "2nd graduate from our barrel aging program. A blend of 10 x 1 year old Brett Farmhouse Saisons aged in wine barrels. Fruited with wild huckleberries + sour cherries. Funky, tart, wine-like structure/complexity".

 

Burdock Brewery

Bira från Unibersum

Så här säger grabbarna..."I grunden är vi några polare som, efter att vi själva fick börja handla på bolaget, insåg att öl kan vara så mycket mer än vad det var just då, det vill säga den ljusa industrilagern. Då började själva ölintresset. Ett par år senare bryggde vi första ölen i ett kök i Upplands Väsby. Resultatet var… okej. Tillräckligt okej för att ge oss blodad tand.

Experimenterandet fortsatte. Några år och cirka 50 bärs senare kom vi fram till att vi måste göra detta på riktigt. Då började en hektisk 10-månadersperiod av frenetiskt arbete med lokaler, tillstånd, försäkringar, skattepapper, bolagspapper och hårslitande. I oktober förra året stod bryggeriet redo att börja användas och i november släpptes första bärsen, Granaten. På den vägen är det...".

Pangbira tycker vi!

Unibersum
Dryck Vinbar
Hitta hit

SWEDENBORGSGATAN 1
precis vid MARIATORGET, Stockholm

Öppettider

MÅN Vilodag
TIS - FRE 15:00 - 22:00 
LÖR 12:00 - 22:00
SÖN Nu vilodag, sön öppnar igen fr 1 april

 

Kontakta oss